10 tipů na vánoční dárek, který potěší každého majitele sauny

10 tipů na vánoční dárek, který potěší každého majitele sauny

Vánoce jsou za dveřmi a vy možná netrpělivě přemýšlíte, co by pod stromečkem nejraději našli vaši známí, rodina či přátelé. Pokud patří mezi nadšence saunování, tak máte vyhráno. Protože v našem článku najdete spoustu skvělých tipů na vánoční dárky, které jim určitě udělají radost.

Horké tipy do každé sauny

I kdybychom se nedívali do kalendáře, tak přicházející Vánoce bezpečně poznáme na strmém zvýšení počtu objednávek.

Aby naše tipy na dárky odpovídaly skutečné oblíbenosti mezi majiteli saun a infrasaun, sedli jsme si k statistikám e-shopu a vytvořili seznam produktů, které zákazníci v tomto období nejčastěji nakupují.

Tak se na něj pojďme podívat.

 

TIP 1: Kvalitní saunové esence

Vonné esence hrají během relaxace v sauně klíčovou roli. Aromatické esence a různé směsi pomáhají zvýšit pozitivní účinky saunování a dodají příjemnou atmosféru.

Saunové esence miluje každý.

K jejich použití není potřeba nic, co by každý majitel sauny už neměl: stačí nakapat pár kapek na saunové kameny nebo jen umístit keramickou či kovovou misku s vodou a několika kapkami esence nad horká kamna.

Během chvilky je sauna plná vůní.

Kvalitní saunové esence

 

TIP 2: Saunové dárkové sety

Cenově výhodné dárkové saunové sety potěší majitele nové i starší sauny. Jejich složení i ceny jsou nastavené tak, že si je může dovolit úplně každý: cenově začínají na několika stokorunách a končí až na několika tisících Kč.

Mezi nejoblíbenější patří tyto dva:

Dárkový SET PROWELLNESS obsahuje dřevěné vědro, naběračku, přesýpací hodiny, březové metličky, teploměr s vlhkoměrem a esenci do sauny. Zakoupíte zde za cenu cca 3.500,- Kč.

Saunový balíček s příslušenstvím obsahuje kvalitní vědro Eliga, naběračku, metličku, vonnou esenci, přesýpací hodiny, glycerinový krém, medový lotion, peelingový cukr, sáček bylinek do sauny, ručník a himalájskou sůl. Najdete ho zde za cenu cca 4.600,- Kč.

Saunové dárkové sety

 

TIP 3: Čepice do sauny

V sauně je vhodné chránit hlavu před přehřátím. Horký vzduch totiž stoupá vzhůru a zvláště děti by proto měly používat saunovací čepice. Ty nejlepší jsou vyrobeny z kvalitního lnu a bavlny a jsou tak pohodlné, že ani nebudete vědět, že ji na hlavě máte.

Saunové čepice nabízíme v různých provedeních, cenách i barvách. Pro děti, ženy i dospělé muže. Vybere si určitě každý – stačí kliknout sem.

Čepice do sauny 

 

TIP 4: Saunové metličky

Svazek na pohled obyčejných suchých větviček s listy dokáže proměnit každou v saunu v místo plné kouzelné vůně a prožitku. Ty nejlepší saunové metličky jsou tradiční březové, protože obsahují nejvíce energie a silic ve svých listech.

Kromě březových saunových metliček u nás najdete i oblíbené dubové nebo jako hit poslední sezóny mátové.

Použití metliček v sauně je jednoduché: jemně se jimi můžete šlehat nebo hladit po zádech a masírovat si tak pokožku. Zároveň tak vdechujete přírodní éterické látky, které se z listů uvolňují.

Saunové metličky

 

TIP 5: Peeling a kosmetika do sauny

Asi největší kategorie z našeho seznamu. Kosmetika do sauny obsahuje masážní houbičky, krémy, saunovou sůl, spoustu krémů nebo peelingů. Mezi neoblíbenější a nejvíce nakupované produkty z této kategorie určitě patří:

Peeling cukr & vanilka: příjemná směs cukru s vůní vanilky, která obsahuje kokos a sezamový olejíček s vitamínem A, E a antioxidanty. Cukr masíruje pokožku a přirozeně odlupuje odumřelé buňky a zlepšuje krevní oběh. Oleje zjemňují a zvlhčují pokožku. Směs zakoupíte v balení 200 ml za cenu kolem 300,- Kč kliknutím sem.

Masážní houbička: používá se pro jemnou masáž v sauně, je vyrobena ze směsi lnu a bavlny, její rozměry jsou 15 x 20 cm. V kombinaci s nějakým peelingem neuděláte chybu, je to ryze praktický dárek. Zakoupíte tady za cenu kolem 150,- Kč.

 Peeling a kosmetika do sauny

 

TIP 6: Podhlavníky a opěrky

Aby záda nebolela, měl by být v každé sauně podhlavník. Může být vyroben z různých druhů dřeva, nejlepší jsou pak takové, které nepřináší tolik tepla z horkého vzduchu (tj. zůstávají chladné a nepálí jako například dřevo africké vrby Abachi).

Zákazníci nejčastěji vybírají saunový podhlavník s logem SaunaSystem (na výběr světlé dřevo abachi nebo tmavé dřevo thermo osiky), cena kolem 2.500,- Kč.

Pro ty, kdo mají v sauně raději měkké pohodlí, je vhodný saunový polštář. Nevadí mu vlhko ani vysoké teploty a jeho rozměry jsou cca 40 x 25 cm. Cena se pohybuje okolo 600,- Kč.

Kvalitní a velké ergonomické opěradlo z topolového dřeva 42 x 40 cm může být skvělý dárek za cca 2000,- Kč.

 Podhlavníky a opěrky

 

TIP 7: Saunové kameny

Možná vám kameny jako dárek připadají jako špatný vtip, ale garantujeme, že udělají radost každému majiteli sauny. Saunové kameny se totiž musí každý rok měnit, jinak by mohly způsobit poranění, protože v kamnech praskají a drolí se.

Vybírat lze z několika druhů saunových kamenů, ceny se pohybují v řádech stokorun za balení 15 – 20 kg.

Saunové kameny

 

TIP 8: Vědro a naběračka pro ochlazení i polévání

Saunové vědro najde využití nejen v sauně, ale i v létě na zahradě nebo terase. Klasické dřevěné vědro s plastovou vložkou má objem 5 litrů a vaše může být za cenu cca 1.100,- Kč.

Moderní saunové vědro a naběračka s logem výrobce Sentiotec / Harfa nabízíme ve výhodném setu za cenu okolo 2.400,- Kč.

Vědro a naběračka pro ochlazení i polévání

 

TIP 9: Sůl nad zlato!

Už Maruška v pohádce věděla, jak je sůl důležitá. A co teprve v sauně! Himalájské solné krystaly stačí umístit poblíž saunových kamen. Nejlépe do nějaké misky, na dřevěné lavici by mohly zanechat fleky.

Horký vzduch solné krystaly pomalu rozpouští a jejich mikroskopické částečky se rozptýlí po celé sauně. Mají velké zdravotní benefity: usnadňují dýchání, regenerují dýchací cesty, pomáhají zbavit se nadbytečného hlenu a zjemňují pokožku.

Himalájské solné krystaly

 

TIP 10: Luxusní hodiny s vlhkoměrem a teploměrem

Obyčejný teploměr (a možná i vlhkoměr, ale ten už není tak častý) má ve své sauně každý. Pokud hledáte nějaký luxusnější a hodnotnější dárek, mezi časté nákupy patří i tento saunový měřič 3v1.

Je vyroben z kvalitního dřeva a obsahuje vše, co je v sauně důležité měřit: teploměr, vlhkoměr a krásné přesýpací hodiny.

Luxusní hodiny s vlhkoměrem a teploměrem

zpět