Buďte opálení i v zimě – solární louka

Buďte opálení i v zimě – solární louka

Pokud si chcete zachovat bronzové opálení těla i v zimě, měli jste, až donedávna, jedinou možnost: zavřít se do těsné krabice solária, bez možnosti volného pohybu. Nyní vám představujeme způsob, jak si užívat sluneční paprsky i doma – třeba v obýváku nebo ložnici a přitom si číst nebo se volně pohybovat po místnosti.

Je opalování zdravé?

Opalování (přirozené zhnědnutí kůže) je proces, který vaši kůži pomáhá chránit před spálením. To je velmi důležité! Nadměrné vystavení kůže UV paprskům může vést k poškození buněk (spálení) a je potřeba se mu vyvarovat.

Je nutné se opalovat rozumně, pomalu a nejlépe pravidelně. A to platí jak pro UV paprsky ze sluníčka, tak pro UV paprsky ze solária. V tomto smyslu neexistuje rozdíl mezi UV zářením ze slunce a z umělého zdroje.

Jak vlastně opalování funguje?

Během opalování stimuluje UV záření typu B lidskou kůži k tvorbě pigmentu. UV – A záření pak pigment zbarvuje do hnědé barvy. Požadované opálení tedy vznikne jen za předpokladu, že na kůži působí obě složky UV záření.

V lidském těle UV – B záření stimuluje tvorbu vitamínu D a to až 90 % jeho potřebné dávky. Tento vitamín je důležitý pro udržování zdraví a prevence před nemocemi.

Někdy se vitamínu D také říká supervitamín: podle posledních průzkumů může snížit riziko běžných, ale i chronických onemocnění až o 60 % – pomáhá tělu bojovat proti kardiovaskulárním nemocem, osteoporóze, infekcím horních cest dýchacích, autoimunitním onemocněním, cukrovce atd.

Proč je solární louka lepší než solárium

Solárium známe asi všichni. Existuje jeho varianta horizontální a vertikální, tj. během opalování můžete ležet nebo stát. Ale jedno mají oba typy společné: opalovací trubice jsou poměrně blízko kolem vás a vy tak musíte trávit čas bez hnutí a s brýlemi nebo se zavřenýma očima.

Pokud máte v soláriu nepříjemné pocity stísněnosti, pak vás solární louka hned nadchne. Zářiče jsou totiž u solární louky umístěny většinou na stropě nad pohodlným lůžkem. Nejste zavřeni v žádné malé krabici plné svítících trubic.

Přednosti solární louky SunSky:

  • Zdravé a přirozené opalování: díky tomu, že nejsou zářiče blízko kůže, je opalování zdravější a šetrnější
  • Svobodný pohyb: okolo vás je volný prostor, můžete se volně pohybovat, otáčet se, polehávat, stejně, jako v létě na opravdickém sluníčku
  • Individualizace prostoru: solární louku zavěsíme na strop vaší místnosti, okolí si můžete přizpůsobit tak, abyste se zde cítili dobře
  • Snadná údržba: zářiče jsou „bezkontaktní“, takže je údržba minimální a na rozdíl od klasického solária odpadá zdlouhavé čištění různých prohlubní atd.
  • Můžete relaxovat společně s partnerem: pod solární louku si můžete lehnout s tím, koho máte rádi a užívat si společnou relaxaci; to je u klasického solária nemožné
  • Při opalování si můžete číst: nemusíte mít speciální brýle, jste volní, svobodní
  • Opálení je nejvíce blízké sluníčku: solární louka využívá nové typy solárních zářičů a i díky větší vzdálenosti od těla neopalují tak intenzivně jako solárium; opálení tak ze solární louky vypadá přirozeně a déle vydrží

 

Může být solární louka lepší než opravdické slunce?

Na rozdíl od klasického sluníčka lze u solární louky přesně stanovit dobu pro pobyt a působení UV záření, čímž můžeme zabránit vzniku různých slunečních alergií.

Je důležité nevnímat bronzové opálení jako hlavní cíl a největší přednost solární louky. Naopak – podstatné jsou její zdravotní účinky na organismus, zejména teď v zimě, kdy je venku nedostatek přirozeného slunečního světla a tím i zdravého UV záření.

Solární relaxační louka má kladný vliv na kvalitu spánku, posiluje zdraví a celkovou obranyschopnost a vitalitu vašeho organismu.

Nejlepší zkušenosti máme, díky několika realizacím v soukromých i veřejných wellness, se solární loukou SunSky 400, kterou můžete zakoupit v našem e-shopu, včetně kompletního příslušenství pro montáž. Provedení SunSky 400 nabízíme ve 3 různých povrchových úpravách: perlově šedá, černá a bílá.

Pokud vás bude ohledně solární louky cokoli zajímat, kontaktujte nás. Rádi zodpovíme všechny vaše dotazy a budete-li chtít, můžeme vám solární louku odborně a se zárukou namontovat.

zpět