Do sauny jedině v čepici – aneb k čemu je dobrý saunovací textil

Do sauny jedině v čepici – aneb k čemu je dobrý saunovací textil

Možná se domníváte, že saunovací textil je jen další zbytečnost. Zvláště, když například plavky do sauny nepatří a saunovat byste se měli nazí. Takže, proč se vlastně prodává třeba saunovací čepice?

Čepice chrání před suchem a horkem

Finská sauna je charakteristická vysokými teplotami kolem 80 až 100 °C a velmi nízkou vlhkostí vzduchu. A to jsou přesně ty podmínky, kdy trpí nejen pokožka, ale hlavně vlasy.

Během saunování dochází k vysušování vlasů, ty jsou pak velmi křehké a snadno se lámou.

Na druhou stranu má saunování tolik pozitivních vlastností a je natolik zdravé, že tuto nectnost musíme sauně odpustit. Zvlášť, když se proti tomuto problému nechá poměrně snadno bojovat.

Pokud se o své vlasy pravidelně staráte, s občasným saunováním párkrát do měsíce si hladce poradí sami. Ale pravidelné saunování dává vlasům zabrat.

Dopřejte vašim krásným vlasům ochranu před horkem a suchým vzduchem pomocí saunovací čepice. Bude chránit nejen vaše vlasy, ale ochrání i vaši hlavu proti přehřátí. Díky tomu se budete během saunování cítit lépe.

Saunová čepice

Kvalitní saunovací čepice bývají vyrobené výhradně z přírodních materiálů jako je len a bavlna. Velikost je univerzální a proto ji mohou nosit dospělí i děti. Hrubší povrch čepice pak pomáhá lepšímu prokrvení pokožky.

Saunovací čepici můžete zakoupit ve dvou barevných provedeních:

Chcete-li vlasům dopřát další ochranu, můžete na ně před saunováním nanést kokosový nebo jiný přírodní olej. Stačí na konečky vlasů – dodáte jim živiny a pomůžete jim přečkat pobyt v horkém prostředí sauny.

Po saunovací proceduře vlasy omyjte vodou a šamponem a naneste na ně kondicionér. Nakonec je vysušte fénem nebo je nechte přirozeně proschnout.

 

Nebojte, saunový kilt z vás Skota neudělá

Kilt je je typické oblečení Skotů, které je určeno výhradně mužům. Naopak saunový kilt ocení zejména ženy – jednoduše jej kolem sebe ovinete a zapnete na suchý zip.

Totéž sice můžete udělat i s klasickým ručníkem, ale ten má velikou nectnost, že rád a v nejméně vhodnou chvíli, sklouzne z těla. To vás v saunovém kiltu nikdy nepotká. Drží tam kde má a budete v něm okouzlující.

Černý krajkový župan & saunový kilt Little Black Dress

Když přijdete do sauny, kilt jednou rukou rozepnete a můžete jej použít jako podložku na saunovou lavici a posadit se na něj.

Kvalitní saunový kilt bývá vybaven i praktickou kapsičkou, do které můžete schovat nějaké cennosti, které chcete mít u sebe, nebo klíč.

Námořnický župan & saunový kilt Hey, Captain!

Kilt nabízíme v sadě s krásným krajkovým županem ve třech barevných provedeních, anebo samostatně:

 

Saunová osuška s bambusem

Do sauny patří pouze textil, který snese vysoké teploty a je dokonale prodyšný a dobře saje pot. Doporučujeme používat výhradně přírodní materiály a bez přidaných chemikálií.

A přesně taková je naše bambusová osuška. Je vyrobena z nejkvalitnějšího bambusového froté, obsahující 70 % bambusových vláken a 30 % bavlny.

Osuška má rozměry 140 x 70 cm a poskytne vám dostatek prostoru, i když ji použijete jako podložku pro ležení na saunové lavici. Díky své šíři na ni pasuje akorát a nebude nikde zbytečně přečnívat a negativně ovlivňovat cirkulaci vzduchu v sauně.

Saunová osuška

Omotaná osuška kolem těla pevně drží a nesklouzne. Oblíbené barvy bývají v sauně přírodní – my nabízíme barvy světlého nebo tmavého dřeva, krémovou a bílou.

Tyto saunové osušky na sobě mají navíc vyšité logo naší sesterské společnosti Wellness Vision.

Pokud by vám výše uvedený rozměr osušky nestačil, máme i extra délku 200 cm, která je vyrobena z čisté bavlny. Tato saunová osuška má na sobě vyšité logo EOS.

 

Turban na vlasy nebo raději čelenku?

Stejnou funkci jako saunovací čepice má i turban na vlasy. Pomůže vám vysušit mokré vlasy nebo jej můžete využít během kosmetických procedur. Zaručuje výbornou savost a perfektně drží tvar díky zapínání na knoflík v zadní části.

Turban na vlasy nabízíme ve stejných barevnostech jako saunový kilt.

Turban na vlasy Oriental Beauty & Welcome to Casablanca

Saunové čelenky vypadají skvěle a dokonale drží vlasy tam, kde mají být. Jakmile je jednou vyzkoušíte, získají si VIP místo ve vaší sauně.

Pokud vám nevyhovují saunovací čepice nebo turban, které překryjí kompletně celou hlavu, možná pro vás bude saunovací čelenka ideální řešení. Třeba tato červená čelenka s mašlí od MaryBerry.

 Crazy in Love: červená kosmetická čelenka s mašlí

 

Saunový polštář pro ještě lepší komfort

Dopřejte si tu nejlepší relaxaci a zpříjemněte si odpočinek v sauně tím, že si do sauny pořídíte polštář. A nemyslíme ten, co máte doma v ložnici.

Saunový polštář pruhovaný

Saunový polštář by měl být dobře pratelný a výplň musí být nehořlavá. Zjistíte, že v sauně si odpočinete díky polštářku mnohem více, než dosud. Kromě použití v sauně si jej můžete vzít třeba i do koupelny.

Saunový polštář šedo-černý

V našem e-shopu si můžete zakoupit dvě varianty saunového polštáře:

Všechny zde uvedené produkty si můžete prohlédnout i zakoupit v našem showroomu v Praze – Uhříněvsi.

zpět