Známe minimálně 7 léčivých důvodů, proč si pořídit infrasaunu

Známe minimálně 7 léčivých důvodů, proč si pořídit infrasaunu

Představte si, že sedíte na pohodlné dřevěné lavici, obklopeni příjemným sálavým teplem, zároveň se zbavíte bolesti hlavy a navíc zhubnete.

Než začneme slíbené léčebné důvody vyjmenovávat, řekněme si narovinu, že pokud má být vaše infrakabina opravdu léčivá, nesmíte šetřit na infrazářičích. Ty jsou zcela zásadní.

Pouze u kvalitních zářičů proniká záření opravdu do hloubky těla a pomáhá léčit. Levné infrazářiče slouží jen pro zahřátí.

 

Pokud chcete pro své zdraví něco udělat, doporučujeme vám ověřené a kvalitní infrazářiče Vitae. Například širokospektrální infrazářič VITAE od renomované značky EOS o výkonu 350 W si nyní můžete koupit za akční cenu 7.438,- Kč a máme ho skladem.

 

1. Snižuje nervozitu a pomáhá léčit deprese

Teplo v infrasauně vyplavuje endorfiny, což jsou vlastně hormony štěstí, které navozují dobrou náladu. 

2. Odstraňuje toxické látky z těla a posiluje imunitní systém

Pocením z těla odcházejí škodlivé látky pocházející z tukové vrstvy v podkoží. Je dokázané, že při pobytu v infrasauně se vypotí 2x až 3x více škodlivých látek než v klasické sauně. Infrasaunování je navíc skvělou prevencí proti chřipkovým onemocněním.

3. Léčí kožní problémy a poranění kůže

Infrasauna najednou prohřeje hned několik vrstev vaší kůže. Zlepší tak její prokrvení a teplem se odbourají tukové buňky. Kůže je pevnější a pružnější, zpomaluje se stárnutí kůže.

4. Infrasauna pomáhá hubnout

Je to tak. Když se v infrakabině zapotíte, zbavíte se spousty kilokalorií. Při běžném cyklu vypotíte 300 kilokalorií, navíc, pokud se budete vyhřívat v infrakabině pravidelně, za půlhodinu můžete vypotit až 800 kilokalorií. A to je znát.

5. Snižuje cholesterol a hladinu cukru v krvi

Pocení je překvapivě velmi zdravé. V infrasauně vypotíte 80 – 85 % vody. Ve zbylých 15 – 20 % vypotíte tuk, cholesterol nebo třeba těžké kovy a kyseliny.

6. Pomáhá při problémech s vysokým krevním tlakem

Infrazáření dle výzkumů zlepšuje prokrvení těla a pomáhá tak snižovat krevní tlak. Lidem s nízkým tlakem pomáhá tím, že roztahuje cévy a zvyšuje srdeční rytmus. Pravidelné užívání infrasauny posiluje celý kardiovaskulární systém.

7. Uvolňuje svaly a snižuje tuhost kloubů

Infrazáření uvolňuje svaly a ty jsou tak lépe připravené na zátěž. Riziko zranění se tak během sportování výrazně sníží. Infrasauna pomáhá i revmatikům. Už při teplotě 45 °C sníží tuhost kloubů až o 20 % a navíc urychluje léčbu poraněných kloubů.

 

 

zpět