Jak vybrat správnou saunovou kosmetiku?

Jak vybrat správnou saunovou kosmetiku?

Chcete si užívat každé saunování na maximum? V sauně nemusíte jen tiše sedět a počítat, kolik minut zbývá do konce saunového cyklu. Naopak – zpříjemněte si relaxační chvilky tím, že začnete používat saunovou kosmetiku. Bez ohledu zda jste muž nebo žena. Saunová kosmetika vylepší vzhled a vlastnosti vaší pokožky, vlasů, umí dodat energii, povzbudit, ale i příjemně utlumit tělo před tím, než večer ulehnete do postele…

Co se děje s naší pokožkou a vlasy během saunování?

Vysoké teploty v sauně vedou k velkému prokrvení pokožky celého těla. Organismus se proto přirozeně snaží ochladit tím, že otevírá póry a současně zvýší produkci potu. Tím se pokožka regeneruje, čistí a z těla se zároveň odvádí nežádoucí látky.

Při saunování používejte kvalitní saunovou kosmetiku

U občasného saunování na vlasech změnu asi nezaznamenáte. Ale pravidelné saunování vlasy může vysušit a zvýšit jejich náchylnost k lámání.

S tím vším vám pomůže kvalitní saunová kosmetika. Vlastně – může vám toho dát mnohem víc, než jste si mysleli.

 

Peeling dokonale vyčistí pleť

Není lepší místo pro čistění pleti než je sauna. A není lepší způsob, jak se zbavit celulitidy a strií než pomocí peelingu. Peeling dokáže odstranit z pokožky odumřelé buňky, zbaví ji nečistot, rozproudí krev, čímž kůži zjemní a vylepší její vzhled.

Pro masírování kůže můžete využít různé peelingové houby. Jednoduše na houbu naneste peelingovou sůl a jemnými krouživými pohyby masírujte pokožku. Nejlépe od nohou směrem nahoru. A nechte sůl na kůži působit po celou dobu pobytu v sauně.

V sauně používejte saunovou kosmetiku od Prowellness

Pokud vám peelingová sůl pro svoji hrubost nevyhovuje, dejte přednost peelingovému krému. Ten kromě masážní funkce pokožku navíc zvláčňuje, zjemní, hydratuje a regeneruje.

Peelingové krémy obsahují oleje, vitamíny a většinou i příjemně voní – třeba po vanilce nebo po medu. Z naší vlastní zkušenosti doporučujeme saunový peelingový krém Sugar & Vanilla, který je vyroben z kokosového a sezamového oleje, do kterého je přidaný cukr a vanilka. Obsahuje také vitamíny A a E a antioxidanty, které pomohou vaší pokožce udržet si mladistvý vzhled.

Sůl i krém pak smyjete z těla při ochlazení pod sprchou.

 

Elixír pro ochranu vašich vlasů

Před horkem a suchým vzduchem můžete své vlasy chránit tak, že si hlavu zabalíte do ručníku. Přiznejme však, že to není úplně pohodlné a vaše hlava se pod zábalem bude více potit.

Před horkem a suchým vzduchem chraňte svoje vlasy

My do sauny doporučujeme ochranný olejíček Nordic Spa, který jednoduše před saunováním vetřete do vlasů. Je vyroben z oleje růže a přesličky, takže poskytne vlasům ochranu i regeneraci. A navíc opravdu velmi příjemně voní.

 

Masážní oleje – skvělé pro partnerskou masáž

Masážní oleje můžete vmasírovávat do pokožky sami sobě. Ale zcela jiný rozměr získá každé vaše saunování tím, že se budete s partnerem masírovat vzájemně.

V naší nabídce najdete různé profesionální masážní oleje, které mají vynikající kluzkost po pokožce a olej tak zůstává na jejím povrchu.

Můžete vybírat několik druhů, za všechny uvedeme například Masážní olej s medem a zázvorem, který kromě medu a voňavého medu obsahuje jojobový vosk, a navíc obsahuje lipidy a vitamín E. Jeho sladce kořenitá a podmanivá vůně přenese vás i vašeho partnera do nebeských výšin.

 

Vonné esence podporují imunitní systém a navodí tu správnou atmosféru

Pokud si chcete vylepšit saunování, neměli bychom zapomenout na esenciální oleje a vonné esence do sauny. Již staří Římané věřili, že vůně dokáže měnit mysl, náladu a dokonce má zásadní vliv na zdraví člověka. Položili tak základ aromaterapii – působení vůní na lidský organismus.

Díky tomu, že v sauně má pokožka rozšířené póry, dokáže lidské tělo vstřebat esenciální oleje rozptýlené ve vzduchu nejen dýcháním, ale celým povrchem kůže.

Aromaterapie v saunování

Používání éterických vůní je v sauně velmi jednoduché. Stačí nakapat pár kapek do misky s vodou a tu umístit blízko rozpálených kamen nebo přímo na saunové kameny. Postupným odpařováním vody pak proniká aroma do vzduchu v kabině.

V naší nabídce vonných esencí najdete například levanduli, kterou můžete použít pro zklidnění a úlevu od stresu. Při nachlazení vám pomůže vůně borovice nebo kořeněná máta.

 

Chraňte svoji pokožku po každém saunování

Pro zpevnění a regeneraci pokožky používejte po každém saunování různé vyživující krémy. Ty navrátí kůži pružnost, jemnost a dodají nezbytnou hydrataci a výživu.

Stačí aplikovat malé množství a dobře rozetřít. V našem e-shopu si můžete zakoupit například Pleťový krém Nordic Spa, který je vyroben z bambuckého másla, avokádového a mandlového oleje a obsahuje kyselinu hyaluronovou, panthenol, allantain a bylinné extrakty z rakytníku a aloe vera.

zpět