5 tipů jak správně vybrat vonné esence do parní lázně

5 tipů jak správně vybrat vonné esence do parní lázně

Parní lázeň patří mezi nejoblíbenější wellness procedury. Její léčebné vlastnosti využívali již starověcí Římané a prospěšné účinky horké páry si pochvalují i uživatelé současných komerčních i domácích wellness. Zážitek z parní kabiny lze navíc umocnit přidáním speciálních vonných esencí do parního generátoru. Poradíme vám, jak se v nabídce esencí orientovat a jakým byste se naopak měli vyhnout.

Parní kabina vytváří klima tropického deštného pralesa

Možná máte to štěstí, že jste již na svých cestách do tropů tropický deštný prales navštívili. Takže vám je hned jasné, jak se budete cítit v typické parní kabině.

Pro nás ostatní, kteří jezdíme nejdál do Chorvatska nebo Egypta, kde tropické lesy nerostou – přestavte si teploty kolem 35 – 50 °C a 100 % vzdušnou vlhkost s okem viditelnými chuchvalci vodních par.

Odpočívejte v parní kabině od nás

Navíc je všude kolem vás spousta příjemné vůně.

Ta usnadňují dýchání a vy cítíte, jak se vám provlhčený a voňavý vzduch dostává do všech zákoutí vašeho nosu a plic. Výhodou parní lázně je i to, že výhody teplého prostředí mohou využívat i ti, kteří nemohou do finské sauny tj. astmatici, lidé s vysokým tlakem nebo malé děti či naopak staří lidé.

A teď si představte, že vůně, které vás během relaxace v parní lázni doprovázejí, můžete libovolně měnit. Stačí použít jiný druh vonné esence pro parní lázně.

 

Aromaterapie dokáže povzbudit nebo naopak zklidnit

Obyčejná vodní pára nevoní. Když parní generátor vytváří a vhání horkou páru do parní kabiny, je to příjemné, ale takové… obyčejné. Rozhodující roli v tom, jak se budete v parní lázni cítit, totiž má vůně a použité aroma.

Vůně působí na lidský organismus komplexně. Má vliv na vaše dýchací cesty, pokožku i nervovou soustavu. Správně zvolená vůně vám dodá energii, zrychlí metabolismus nebo pomůže v detoxikaci; případně zklidní a vylepší spánek.

Parní lázeň je pravděpodobně to nejlepší místo na světě, kde si můžete účinky aromaterapie ověřit.

 Aromaterapie v parní kabině dokáže povzbudit i zklidnit

Tip 1:

Dejte přednost těm esencím, které mají bezpečnostní list

Na trhu by správně měly být jen ty vonné esence, které mají bezpečnostní list. V něm se dočtete z jakých látek se výrobek skládá.

Forma bezpečnostního listu je přesně určena směrnicemi EU a obsahuje mimo jiné i informace o pokynech pro první pomoc (například co dělat, pokud se vám esence dostane do oka) nebo informace o toxicitě, či návod k použití.

Kupujte jen ty vonné esence, které mají všechny potřebné certifikáty. Přeci jen, určitě chcete vědět, co v parní lázni vlastně vdechujete.

 

Tip 2:

Nejlevnější se nemusí vyplatit, pozor na dávkování

Nízká cena aroma do parní lázně často souvisí s kvalitou. Dosud jsme se vždy setkali s pravidlem, že čím levnější aroma, tím nižší koncentrace vonných látek.

V důsledku to znamená toto: aby měla v parní kabině vůně požadovanou intenzitu, budete muset použít mnohem vyšší dávky levné esence než kdybyste použili tu dražší, která má větší množství aromatických částic.

Před nákupem vždy nastudujte, jaké množství vonných látek vybraná vonná esence obsahuje a jaké má dávkování.

 Do parní kabiny vybírejte pouze kvalitní vonné esence od nás

Tip 3:

Příroda budiž pochválena

Kvalitní vonné esence by měly obsahovat přírodní složky – čím více, tím lépe. Dlouhodobým používáním a vdechováním chemických náhražek si můžete koledovat o zdravotní potíže.

Ale to platí úplně ve všem, co konzumujeme nebo dýcháme, takže nic nového.

 

Tip 4:

Novou vůni nejdříve vyzkoušejte v menším balení

Většina esencí pro parní lázně se dodává ve výhodném 5 nebo 10 litrovém balení.

Ale každý jsme jiný a každý vnímáme i jinak vůně. Abyste nemuseli kupovat velké balení vonné esence bez vyzkoušení, zda vám voní nebo ne, nabízíme některé esence i v malém 250 ml balení.

Nabízíme mnoho druhů vonných esencí, vyberte si tu pro vás nejlepší

Mezi nejoblíbenější 250 ml esence patří:

 

Tip 5:

Vůně pro každý den: od limetky, přes mentol až po finskou břízu

Aromaterapie není všemocná a nefunguje hned jako lusknutím prstu. Pokud však budete trpěliví, výsledky se zcela jistě dostaví – zvláště ve spojení s blahodárným klima parní kabiny.

Většina esencí do parní lázně se dávkuje v nezředěné formě. Tak mají požadované účinky a koncentraci v kabině.

Volba druhu vůně je pak již závislá na preferencích a požadovaných účincích. Vyjmenovat účinky každé esence do parní kabiny, které nabízíme v našem e-shopu prowellness.cz, by bylo nad rámec tohoto článku.

Objednejte si u nás jednu z nejvíce oblíbených vonných esencí

Proto vám doporučíme 5 nejoblíbenějších aromat do parní lázně, které si naši zákazníci oblíbili. Věříme, že mezi nimi najdete i svého favorita:

 

Pokud teprve o vlastní parní lázni přemýšlíte, nabízíme vám ve spolupráci s naší sesterskou společností Wellness Vision možnost nezávazně si vyzkoušet parní lázeň v našem wellness showroomu v Praze – Uhříněvsi. Kontaktujte nás pro více informací nebo si rovnou domluvte termín své návštěvy.

zpět