Rozměry infrasauny – jaký je ideál pro 1 osobu nebo celou rodinu

Rozměry infrasauny – jaký je ideál pro 1 osobu nebo celou rodinu

Na trhu najdete infrakabiny, jejichž rozměry se od sebe až překvapivě liší. Někteří výrobci zašli v optimalizaci velikosti tak daleko, že poměrně často narazíte na půdorys, který sice infasaunu zlevní, ale o komfortu nemůže být řeč. Proč byste měli o rozměrech přemýšlet mnohem více a jaká velikost infrasauny je optimální? Vše se dočtete v našem článku.

Infrasauna: to je především jiná poloha těla než ve finské sauně

Ke koupi infrasauny vede dlouhá cesta. Už teď, na samém začátku, kdy saunu teprve vybíráte, si dobře promyslete, jak velkou ji potřebujete. Možná jste zvyklí z finské sauny, že se při saunování leží. To však ve světě infrapaprsků neplatí.

Optimální poloha ve infrasauně je vsedě.

To znamená ohromnou výhodu pro rozměry celé kabiny.

Protože infrasauna pro stejný počet osob tak může být mnohem menší než finská sauna.

Saunujte se ve své vlastní infrasauně

Když v infrasauně sedíte, infrapaprsky mohou být distribuovány na celou plochu těla. Pokud konstruktéři správně rozmístili infrazářiče, najdete je v zadních rozích, v předních rozích, případně i vzadu a určitě pod vašimi lýtkovými svaly.

Pro každou sedící osobu by mělo být možné ovládat intenzitu infrazáření a vždy musí být možné samostatně vypnout a zapnou lýtkové infrazářiče.

Pokud jsou vaše prostorové možnosti omezené, a neradi čekáte, než se finská sauna rozehřeje, je infrasauna ideální řešení. Díky kompaktní velikosti se vejde i do nejmenších bytů, často ji najdete i v panelákových bytech.

 Uvolněte svoje svaly a regenerujte ve svoji infrakabině

 

Objevte relaxační účinky infrazáření, dejte sbohem bolesti zad i svalů

V domácí infrasauně si můžete blahodárné účinky infrapaprsků užívat kdykoli potřebujete. Na dokonalé prohřátí organismu stačí pár minut.

Dokonce si nemusíte ani svlékat šaty – infrazáření proniká skrz látku.
Infrasauna pomáhá i sportovcům.
Před tréninkem i po něm.
Pro vyšší výkon i rychlejší regeneraci.

Relaxujte ve své vlastní infrasauně

Infračervené záření skvěle uvolní ztuhlé klouby i svaly, pomůže od bolesti, podporuje krevní oběh a zlepšuje stav i vzhled pokožky.

Teploty vzduchu nejsou v infrasauně podstatné – podstatou infrazáření je to, že proniká přímo do lidského těla. A zvýšení teploty vzduchu uvnitř sauny je jen vedlejším efektem. Díky tomu je v infrasauně příjemná teplota okolo 40 – 50 °C.

A hlavně: v teple krásné a voňavé dřevěné kabiny se tak skvěle odpočívá…

 

Infrasauna pro jednoho

Pokud se rádi saunujete sami nebo máte k dispozici jen malý prostor, bude pro vás ideální infrasauna pro jednu osobu.

Pro vaše pohodlí během relaxace by neměly být půdorysné rozměry infrasauny menší než 100 centimetrů.

Nikdy nekupujte infrasaunu, která má jen 90 centimetrů, byť by byla sebekrásnější.

Brzy přijdete na to, že na tak malém prostoru se nedá pohodlně odpočívat.

Nejmenší rozměry infrasauny pro jednoho by měly být alespoň 100 x 100 centimetrů a na výšku 210 centimetrů (abyste se uvnitř mohli pohodlně postavit).

Podle našich dlouholetých zkušeností je optimální půdorys kabiny pro jednu osobu 125 x 110 centimetrů.

Infrasauna pro jednoho

Příkladem může být infrasauna ISV 2 od společnosti Saunasystem, která je vyrobena v ČR a nyní (léto 2022) ji můžete mít doma během pár dnů za výhodnou cenu i s montáží zdarma – viz akční nabídka zde.

V takové infrasauně se vám bude pohodlně odpočívat. A doma jistě pár centimetrů navíc najdete. Určitě se to vyplatí.

 

Rodinná infrasauna aneb infrasauna pro více osob

Když se nechcete saunovat sami a máte vhodné prostory, budete určitě vybírat infrasaunu pro dvě nebo více osob.

Zvláštností nejsou ani infrasauny pro celý fotbalový tým, ale předpokládáme, že se nejmenujete Klapzuba a nemáte 11 dětí. Tak velké infrakabiny najdete na stadionech nebo v rámci větších wellness center.

Infrasauna pro více osob

Infrasauna pro 2 osoby by měla být velká alespoň 140 x 125 centimetrů (výška 210 cm je v tomto případě doporučený standard). Na takové ploše mohou pohodlně relaxovat dva dospělí lidé.

I zde platí, že každý člověk by měl mít svoji vlastní sadu infrazářičů.

Infrasauna pro 3 osoby už se vám do běžné ložnice asi nevejde. Její rozměry by se měly pohybovat ideálně kolem 200 x 120 centimetrů.

Velké rodinné infrasauny se pak většinou vyrábí přímo na míru. Rozměry, řešení kabiny i design se tak přizpůsobí vašemu přání a potřebám.

 

Kam infrasaunu umístit?

U infrasauny (na rozdíl od finské sauny) nemusíte řešit technické záležitosti, odvětrání, přívod čerstvého vzduchu nebo dokonce složitou stavební přípravu.

Infrakabinu lze totiž umístit na libovolnou podlahu (ano, třeba i na koberec), na jakékoli místo v bytě nebo v domě. Pro její provoz stačí zásuvka 220 V, jen by měla mít samostatný jistič. To kvůli bezpečnosti.

Nejčastěji najdete infrasaunu:

  • interiér bytu nebo domu (koupelna, chodba, ložnice, obývací pokoj…)
  • zahrada nebo terasa (lze sledovat přírodu, nutnost izolace stěn kabiny)
  • sklep nebo půda (výhodné využití nepoužívaných prostor, často řešení na míru)

Infrakabina se vejde i do malých prostor

 

Vyzkoušejte si účinky infrapaprsků dříve, než si je pořídíte!

Infrasauna vám pomůže vybudovat si silnější imunitní systém. Infrapaprsky zářičů Vitae působí na tělo jako opravdické sluníčko. Což oceníte zvláště na podzim nebo v zimě, kdy je přirozených slunečních paprsků nedostatek.

Přijďte si účinky infrazáření vyzkoušet na vlastní kůži do našeho saunového showroomu. Nebudete litovat – najdete u nás několik druhů infrakabin, finské sauny, ale i venkovní sauny.

zpět