Jak si zpříjemnit saunování? Vyzkoušejte vonné esence a aromaterapii!

Jak si zpříjemnit saunování? Vyzkoušejte vonné esence a aromaterapii!

Saunování vám nikdy nezevšední. Zvětšit a změnit svůj prožitek můžete také použitím rozličných vonných esencí. Podle toho, jakou vůni zvolíme, docílíme i odlišného účinku na organismus.

Aromaterapie je léčba pomocí vůní. A ideálním místem pro aromaterapii je právě sauna, kde se dá pozitivních účinků vůní maximálně využít. Kromě toho, že vůně prostoupí celou saunou, má prokazatelně antiseptické a desinfekční účinky, takže je vydatným pomocníkem při léčbě rýmy a nachlazení.

Prowellness vám přináší celou řadu aromat pro použití v saunách. Saunové esence dodáváme ve čtyřech různých baleních: 100 ml, 250 ml, 1 litr a 10 litrů.

Mezi nejoblíbenější esence patří éterické oleje z jehličnanů, které působí příznivě na dýchání a průdušky, posilují obranyschopnost organismu a jsou oblíbené i u mužů. Rádi bychom doporučili Horskou borovici nebo velmi zajímavou vůni Cedr s vůní pomeranče a eukalyptu.

Ženy a děti většinou milují ovocné vůně, které zlepšují náladu, povzbuzují mysl a jsou osvěžující a harmonizující. Navíc třeba citrusy působí i antisepticky a podporují imunitní systém. Velmi osvěžující jsou například Ledové divoké bobule nebo zklidňující Levandule.

Kompletní nabídku vonných esencí do sauny najdete zde.

 

zpět