Venkovní infrasauny – inspirace pro vaši zahradu či terasu

Venkovní infrasauny – inspirace pro vaši zahradu či terasu

Hledáte způsob, jak si zlepšit a udržet zdraví, pohodu a dobrou náladu? Jedním ze stále oblíbenějších řešení je venkovní infrasauna. Kromě toho, že instalací venku ušetříte spoustu místa doma, nabízí infrasauna řadu dalších výhod. Přečtěte si, jak může na pohled obyčejná dřevěná kabina změnit k lepšímu i váš život.

Co je to infrasauna a jak se liší od té finské?

Infrasauna je druh sauny, která využívá infračervené záření k přímému ohřevu těla. Na rozdíl od tradiční finské sauny, která ohřívá vzduch a následně pak od něj lidské tělo, se v infrasauně prohřívají přímo tkáně a svaly.

V infrasauně se tedy neohřívá vzduch. Zvýšení teploty v kabině je druhotnou záležitostí, přednost má ohřev organismu infrapaprsky. Ty pronikají i skrz oblečení, takže se nemusíte svlékat.

Vlastnosti infrazáření a jeho složení a to, jak velké bude mít léčivé vlastnosti, závisí na druhu použitých infrazářičů.

Pokud hledáte infrazáření, jehož složení je nejpodobnější tomu přírodnímu ze slunce, zvolte infrazářiče Vitae.

Jejich infrapaprsky obsahují všechny 3 existující složky (IR–A, B, C) v optimálním složení. Takže mají nejvíce blahodárných účinků.

 Pořiďte si svoji vlastní venkovní infrasaunu

 

Výhody infrasauny na zahradě (nebo na terase)

Infrasauny lidé využívají zejména pro jejich rehabilitační vlastnosti. Jsou vhodné pro malé děti i seniory. Sportovcům pomáhá infrazáření k lepšímu výkonu nebo rychlejší regeneraci po náročné soutěži či tréninku.

Do infrakabiny mohou i lidé s vysokým krevním tlakem, kteří do klasické finské sauny nemohou. Infrapaprsky jsou totiž pro lidské tělo šetrnější.

1. Infrasauna zlepší váš zdravotní stav

Pravidelný pobyt v infrasauně pomáhá uvolnit svaly, zlepšuje pružnost kloubních vazů i kloubů samotných. Může pomoci s řadou zdravotních problémů jako jsou bolesti zad a artritida.

2. Hladká a jemná pokožka

V infrasauně se budete potit mnohem více než ve finské sauně. Přestože teplota uvnitř kabiny nebude vysoká. To kvůli tzv. hlubokému prohřívání těla infrapaprsky. Společně s potem se vylučují nežádoucí látky a dochází k přirozené hydrataci a čištění pokožky. Ta je díky tomu jemnější, napnutá a získá krásný zdravý vzhled.

3. Dokonalý odpočinek a psychická pohoda

Infrasauna venku v přírodě (nebo alespoň na balkóně) je skvělým místem pro relaxaci. V kabině vonící dřevem si odpočinete a pohled ven do okolní krajiny vám zlepší náladu. Jen si představte sami sebe, jak obklopeni příjemným teplem pozorujete krásný západ slunce…

4. Infrasauna šetří místo (a je levnější)

Protože se v infrasauně sedí, nemusí být tak velká jako finská sauna, kde je optimální poloha vleže. To že je infrasauna vždy menší než finská také znamená, že je pro její stavbu potřeba méně materiálu a i technologie je levnější. Takže infrasauna bude mít vždy menší pořizovací náklady než finská sauna.

5. Snadná a rychlá instalace

Venkovní infrasauny nabízí naše sesterská společnost SaunaSystem ve 3 různých typizovaných rozměrech. To znamená, že jejich výroba je rychlá a instalace u vás bude trvat jen několik hodin. A i když budete chtít infrasaunu na míru, vždy bude realizace o dost rychlejší než u finské sauny, která je výrobně složitější.

 Venkovní infrasauna je ozdobou zahrady

 

Čeho se bát u venkovní infrasauny?

Pokud si vyberete infrasaunu od osvědčeného dodavatele, což SaunaSystem bezpochyby je, vždyť sauny vyrábí již více než 20 let, nemusíte mít obavy z ničeho.

Venkovní infrasauny od SaunaSystem mají stejnou konstrukci jako její interiérové sestřičky. Navíc ale mají:

  • silné dřevěné stěny: dřevo samo o sobě dobře izoluje
  • kvalitní zateplení: silná vrstva minerální vaty ve stropě, podlaze a ve stěnách

A protože jsou v SaunaSystem o kvalitě své práce přesvědčeni a garantují životnost konstrukce, dají vám na ni záruku až 60 měsíců.

Navíc je samozřejmostí i pozáruční servis.

Venkovní infrasauna se zářiči Vitae

 

Venkovní sauna svépomoci – jak na to?

V případě, že dáte přednost stavbě venkovní infrasauny svýma rukama, na našem e-shopu Prowellness najdete to nejdůležitější.

Určitě nešetřete na infrazářičích.

Jak jsme si už napsali, jsou v infrasauně to nejdůležitější. Doporučujeme sklokeramické infrazářiče Vitae. Třeba i proto, že plný výkon dosáhnou vteřinu po zapnutí a jejich životnost je v podstatě neomezená.

Vhodné infrazářiče Vitae můžete vybírat zde.

Abyste si mohli v infrasauně nastavit požadovanou teplotu nebo vypnout lýtkový infrazářič, potřebujete saunovou regulaci. K dispozici jsou různé varianty regulací, které se liší funkcemi a jednoduchostí ovládání parametrů.

Regulace pro ovládání infrasauny vybírejte zde.

Na Prowellness najdete i spoustu příslušenství do své budoucí infrakabiny. Od osvětlení, přes prosklené vstupní dveře až po saunový teploměr.

Široká nabídka příslušenství pro infrasauny je zde.

 

Fotogalerie venkovních infrakabin pro inspiraci.

zpět